5 december 2010
17:30

VIK Västerås HK

Referat: ESK U14:1 - VIK Västerås HK

Publiken bjöds på en rafflande avslutning när ESK på söndagskvällen kunde slå VIK Västerås på hemmaplan med 3-1, efter att tre av målen gjorts de sista tre matchminuterna.

Både första och andra perioden var ett ställningskrig mellan lagen, där man bytte chanser med varandra och både gav och tog i närkamperna. Första perioden slutade mållös och med 29 sekunder kvar av andra perioden kunde Aron Fredriksson snappa upp en retur och ge ESK ledningen inför den sista perioden.

Men upplösningen på dramat skulle alltså inte komma förrän i slutminuterna. VIK lyckades få in en kvitteringspuck med endast 2,19 kvar på matchuret och de flesta förberedde sig nu på en nervös avslutning.

Men det dröjde bara fem sekunder (!) innan ESK på nytt tagit ledningen. VIK rörde till sig och dröjde länge med bytet efter sitt kvitteringsmål, varpå den för kvällen utmärkte domaren tröttnade och släppte pucken fastän alla VIK-spelare inte var på plats. ESK-centern Erik Dahlberg drog iväg ett långskott som letade sig in mellan benen på en olycklig VIK-målvakt och ESK hade nu ledningen igen!

Direkt på nästa tekning tog VIK ut målvakten och i en rensning från egen zon var Jesper Synnerlöv (fast matchprotokollet säger att det var Karl Markström...) tursam och lyckades pricka målet, vilket punkterade matchen. För VIK kunde nu inte komma igen efter detta trots att man spelade vidare utan målvakt.

ESK-VIK Västerås 3-1 (0-0, 1-0, 2-1)

Skott: 17-26 (5-10, 7-5, 5-11)
Utv, ESK: 4x2 min, VIK: 3x2 min